Pas nëntë muajsh në burg, IOA liron Shejh Omar Barghouti

Publikuar në Jan. 14, 2021, 9:49 a.m.

Autoriteti Pushtues Izraelit  (IOA) të mërkurën në mbrëmje liroi Shejh Omar al-Barghouti, një zyrtar i lartë i Hamasit, pas nëntë muajsh në paraburgim administrativ.

Sipas burimeve lokale, IOA liroi Shejh Barghouti në pikën e kontrollit Jeep në veriperëndim të Jerusalemit të pushtuar pasi një gjykatë ushtarake vendosi të mos zgjaste paraburgimin e tij administrativ.

Forcat Pushtuese Izraelite  rrëmbyen Shejh Barghoutin së bashku me djalin e tij Muhamedin  në 31 Mars 2020 nga shtëpia e tyre në qytetin Kobar, në veri të Ramallahut.

Shejh Barghouti është një figurë e njohur kombëtare që kishte kaluar një total prej 30 vjetësh në burgje të ndryshme izraelite. Ai është vëllai i të burgosurit Nael al-Barghouthi dhe babai i një dëshmori dhe një të burgosuri, dhe familja e tij ka qenë gjithmonë  e ekspozuar ndaj persekutimit izraelit.Burimi : The PIC