Udhëheqësi përgëzon infermieret iraniane për përkushtimin ndaj detyrës

Publikuar në Dhj. 25, 2020, 1:18 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid Ali Khamenei vlerësoi infermierët dhe personelin mjekësor iranian për përkushtimin e tyre ndaj pacientëve, duke thënë se shërbimet e ofruara nga "meleqë" të tillë janë bërë më të nderuar në sytë e njerëzve pas shpërthimit të koronavirusit.

Ajetullah Khamenei mbajti një fjalim të drejtpërdrejtë televiziv të dielën në mëngjes për të përgëzuar infermierët dhe grupet infermierore në Ditën Kombëtare të Infermierëve, të festuar në përvjetorin e lindjes së Hazret Zeynabes (a.s.).

Duke ofruar ngushëllime për familjet e infermierëve që vdiqën në luftën kundër pandemisë COVID-19, Udhëheqësi tha se puna e infermierëve - me të vërtetë e nderuar si "engjëj të mëshirës për pacientët" - është bërë më e admirueshme dhe e nderuar në sytë e njerëzve sot.

Ajetullah Khamenei gjithashtu bëri thirrje për zbatimin e një ligji mbi vendosjen e tarifave për shërbimet infermierore, i cili tashmë është ratifikuar, në mënyrë që të mbrojë jetesën e infermierëve.

Udhëheqësi më tej vuri në dukje se zyrtarët administrativë ishin kujtuar tre ose katër vjet më parë për nevojën për të punësuar rreth 30,000 infermierë, duke bërë thirrje për veprime serioze për të kryer planin e punësimit.Burimi : Tasnim News Agency