Urdhëri nga Sayyid Nasrallah për luftëtarët e Hezbollahut për të mbrojtur civilët para operacionit Kusayr

Publikuar në Dhj. 5, 2020, 1:25 a.m.

"Karakteristikë e Hezbollahut është se ai shkon para frikës së tij (të krijuar nga armiku). Vëmendja për kufijtë fetarë është themeli i suksesit. Nëse hasim në civil gjatë sulmit, ne duhet t'i mbrojmë ata. Ne po luftojmë me grupe të armatosura. Prandaj, nuk është e lejueshme fetarisht të vrasësh, të plagosësh dhe të godasësh gra, fëmijë dhe të moshuar.”

"Karakteristikë e Hezbollahut është se ai shkon para frikës së tij (të krijuar nga armiku). Vëmendja për kufijtë fetarë është themeli i suksesit. Nëse hasim në civil gjatë sulmit, ne duhet t'i mbrojmë ata. Ne po luftojmë me grupe të armatosura. Prandaj, nuk është e lejueshme fetarisht të vrasësh, të plagosësh dhe të godasësh gra, fëmijë dhe të moshuar.”

Në një dokumentar të transmetuar të Premten mbrëma në televizionin libanez al-Menar, Sekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut, Sejid Hassan Nasrallah u dha këshilla morale luftëtarëve të tij përpara operacionit antiterror në qytetin sirian al-Qusayr, 35 km në jug të Homs, në 2013.

Sayyid Nasrallah u tha luftëtarëve të Hezbollahut me të cilët u takua para operacionit:

“Karakteristikë e Hizbullahut është se ai shkon para frikës së tij (të krijuar nga armiku).... Shpresoj se ju nuk do të harroni t'i kujtoni vëllezërit tanë se ne po luftojmë për hir të Allahut. Vëmendja për kufijtë fetarë është themeli i suksesit. Nëse hasim në civil gjatë sulmit, ne duhet t'i mbrojmë ata. Ne po luftojmë me grupe të armatosura. Prandaj, nuk është e lejueshme fetarisht të vrasësh, të plagosësh dhe të godasësh gra, fëmijë dhe të moshuar. Ne kemi leje për të zhdukur militantët, por nuk mund të konfiskojmë pronën e njerëzve të rajonit.”