Shefi i Universitetit Al-Mustafa ofron ngushëllime për vdekjen e dijetarit Indian

Publikuar në Nën. 30, 2020, 3:11 a.m.

Presidenti i Universitetit Ndërkombëtar Al-Mustafa Huxhat ul-Islam, Ali Abbasi shprehu ngushëllime për vdekjen e klerikut të lartë Indian Shia Maulana Kalbe Sadik.

Në një mesazh të lëshuar të Enjten, Hojat-ul-Islam Abbasi tha se Dr. Kalbe Sadik ishte një personalitet i zellshëm që kaloi jetën e tij fisnike në shërbimin e pasuesve të Ehl-ul-Bejtit (a.s.),  promovimin e mësimeve Hyjnore dhe rritjen e Unitetit Islam.

Ai tha se Dr. Kalbe Sadik luajti një rol të madh në forcimin e lidhjeve vëllazërore midis pasuesve të shkollave të ndryshme islamike të mendimit në Indi.

Huxhat ul-Islam Abbasi i dha ngushëllime familjes së tij

dhe fëmijëve të tij dhe seminareve islamike të Indisë për vdekjen e dijetarit.

Maulana Kalbe Sadik ishte nënkryetar i Bordit Ligjor Personal të Muslimanëve në të gjithë Indinë.

Ai ishte një edukator, dijetar islam dhe ambasador i miqësisë komunale.

Ai lindi në një familje muslimane Shia në Lucknow në vitin 1939. Babai i tij Kalbe Hussein ishte gjithashtu një dijetar dhe predikues i shquar.

Kalbe Sadik udhëtoi në shumë vende në muajin hënor hixhrit të Muharremit çdo vit për të mbajtur predikime në kujtim të dëshmorëve të Qerbelasë.

Ai vdiq në qytetin e Lucknow, kryeqyteti i shtetit të Uttar Pradesh, të martën në mbrëmje në moshën 83 vjeç.

U varros në Lucknow me pjesëmarrjen e një numri të madh njerëzish.Burimi : IQNA