Kur’ani i shkruar në bakër, më i madhi në Azi

Publikuar në Nën. 29, 2020, 4:07 a.m.

Ekzistojnë dy kopje të rralla të Kur’anit në Darul Ulum në qytetin Vadodara, Indi, njëra prej të cilave është Kur’ani më i madh i shkruar në bakër në Azi.

Kreu i Shtëpisë së Kulturës Iraniane në Mumbai, Muhsen Ashuri, kohët e fundit vizitoi Darul Uloom, gjatë së cilës ai gjithashtu pa Kur’anin dhe mësoi në lidhje me tiparet e tij.

Kjo kopje e madhe peshon rreth 800 kilogramë dhe ka 632 faqe.

Dikur mbahej në xhaminë e madhe në qytet, por ishte dëmtuar për shkak të lagështisë.

Me urdhër të Udhëheqësit të Revolucionit Islamik,  Ajetullah Sejjid Ali Khamenei kopja e dëmtuar u riparua nga ekspertët në Qendrën e Mikrofilmit Noor në New Delhi në vitin 2007.    Pastaj u dërgua në Darul Ulum për t'u mbajtur në kuti speciale xhami që e mbrojnë atë nga lagështia.

Gjatë vizitës, Ashuri gjithashtu u takua me Myftiun Aref Fallahi për të biseduar në lidhje me bashkëpunimin në fushat kulturore dhe fetare.

Darul Ulum Vadodara është një universitet dhe shkollë Islame në Vadodara, qyteti i tretë më i madh në shtetin Indian të Guxharat.

Themeluar në vitin 1972, ka 1,300 studentë dhe 450 seminaristë.Burimi : IQNA