Festivali i Ndërkombëtar i Këndimit të Kur’anit

Publikuar në Nën. 16, 2020, 1:50 a.m.

Një festival i recitimit të Kur’anit në Iran do të organizohet ndërkombëtarisht duke filluar nga ky vit.

Edicioni i 15-të i Festivalit të Kendimeve Ceremoniale te Kur’anit do të mbahet praktikisht me pjesëmarrjen e   kenduesve te Kur’anit nga vende të ndryshme, thanë organizatorët.

Kenduesit nga vendet myslimane dhe jomuslimane mund të marrin pjesë duke paraqitur kendimet e tyre.

Thirrja për pjesëmarrje është shpallur kohët e fundit dhe 29 kendues nga vendet si Libani, Mauritania, Iraku, Pakistani, Siria, Afganistani, Australia, Gjermania, Filipinet, Arabia Saudite dhe Katari, kanë paraqitur kendimet e tyre.

Afati i fundit për dorëzime është 30 shkurt 2021, tha Davoud Xhafari, sekretari i përgjithshëm i edicionit të 15-të të festivalit.

Vetëm djemte e moshës 18 vjeç e më shumë mund të marrin pjesë në konkurs dhe kohëzgjatja e recitimit të tyre të paraqitur nuk duhet të jetë më shumë se 4 minuta, vuri në dukje ai.

Ata që dëshirojnë të marrin pjesë në festival mund të dërgojnë recitimin e tyre së bashku me një foto të pasaportës së tyre në ftffestivali2202@gmail.com.

Pas vlerësimeve fillestare, të kualifikuarve do t'u kërkohet të dërgojnë një recitim të dytë.

Recitimet më të mira do të ngarkohen në faqet e festivalit në Facebook, Twitter dhe Instagram dhe pesë pretendentët kryesorë do të zgjidhen me votën e popullatës.

Fituesit më të mirë do të shpërblehen, sipas zyrtarit.