IOA me bullduzher shkatërron tokat Palestineze, shkatërron rrjetin e ujesjellsit në al-Khalil

Publikuar në Nën. 16, 2020, 12:36 a.m.

Autoriteti izraelit i okupimit (IOA) të martën shkaterroi  pjesë të mëdha toke në pronësi të Palestinës në qytetet ad-Dhahiriya dhe Idhna, në jug të al-Khalilit.

Sipas burimeve lokale, buldozerët izraelitë dhe automjetet e rënda sulmuan qytetin al-Dhahiriya dhe rrafshuan toka në zonën e ash-Shuweika.

Tokat me buldoze u përkasin shtetasve palestinezë nga familja e al-Xhabarin dhe ato do të përdoren për ndërtimin e një rruge për kolonët hebrenj.

Buldozerët izraelitë gjithashtu shkaterruan copa toke bujqësore dhe shkatërruan një rrjet uji në zonën al-Layya në hyrjen veriore të qytetit Idhna.

IOA kishte me bullduzher ne të njëjtën zonë kishte shkaktuar dëme në të njëjtin rrjet ujesjellsi disa herë më parë, sipas autoritetit lokal.

Autoriteti izraelit i okupimit (IOA) të martën shkaterroi  pjesë të mëdha toke në pronësi të Palestinës në qytetet ad-Dhahiriya dhe Idhna, në jug të al-Khalilit.

Sipas burimeve lokale, buldozerët izraelitë dhe automjetet e rënda sulmuan qytetin al-Dhahiriya dhe rrafshuan toka në zonën e ash-Shuweika.

Tokat me buldoze u përkasin shtetasve palestinezë nga familja e al-Xhabarin dhe ato do të përdoren për ndërtimin e një rruge për kolonët hebrenj.

Buldozerët izraelitë gjithashtu shkaterruan copa toke bujqësore dhe shkatërruan një rrjet uji në zonën al-Layya në hyrjen veriore të qytetit Idhna.

IOA kishte me bullduzher ne të njëjtën zonë kishte shkaktuar dëme në të njëjtin rrjet ujesjellsi disa herë më parë, sipas autoritetit lokal.Burimi : The PIC