Tri shtëpi palestineze u rrënuan në Jerusalem

Publikuar në Gus. 7, 2020, 10:32 p.m.

Autoritetet Pushtuese Izraelite  të mërkurën në mëngjes shkatërruan shtëpitë e dy familjeve palestineze dhe detyruan një familje të tretë të kryejë një vetë-shkatërrim në Jerusalem.

Burimet lokale thanë se autoritetet izraelite rrënuan dy shtëpi palestineze të banuara nga dy vëllezërit Samer dhe Sulejman al-Kaq dhe familjet e tyre në qytetin Siluan në jug të qytetit të Jerusalemit.

Në qytetin fqinj Beit Hanina, autoritetet izraelite detyruan një familje palestineze të shkatërronte shtëpinë e tyre për shkak të "ndërtimit pa leje".

Qendra e Informacionit Wadi Hilweh tha që pronarët e shtëpive duhej të prishnin pronën e tyre për të shmangur gjobat e rënda ose kohën e burgut.

Gjatë gjysmës së parë të vitit 2020, autoritetet izraelite kryen 74 operacione prishjeje në Jerusalem, 30 prej të cilave ishin vetë-prishje !Burimi : The PIC