Berberhanet dhe sallonet e Katarit u hapen përsëri

Publikuar në Gus. 4, 2020, 1:59 a.m.

Pasi u mbyllën për katër muaj, sallonet në Katar më në fund u rihapën vetëm për festen e Kurban Bajramit.

Banorët e Dohas u mblodhën te enjten te berberhanet ndërsa ato u rihapën pasi u mbyllën në mars për shkak te coronavirusit  në Katar, një popull me nga një nga nivelet më të larta të deklaruara në botë për infeksion për frymë.

Sallonet u lejuan të hapen si pjesë e një lehtësimi të kufizimeve Covid-19, që do të thotë se njerëzit ishin në gjendje të kishin prerje flokësh në kohë për festën e festës e Kurban Bajramit..

Ndërsa berberhanet dhe sallonet u lejuan të hapeshin nga e marta, shumica nuk ishin intimisht inteligjente për të marrë klientë pasi testet e koronavirusit për të gjithë stafin dhe lejet zyrtare u kërkuan së pari.

Në rrugën al-Matar al-Kadeem në Doha në juglindje, qindra burra dhe djem patën flokët e tyre të parë në muaj në një nga dy duzijet e berberëve që linin rrugën e ngjeshur tregtare.

" Prerja jonë e fundit e flokëve ishte katër muaj mbrapa, kështu që unë jam i lumtur, veçanërisht me atë që është Kurban Bajrami, është një traditë të kesh një prerje flokësh dhe të blesh rroba të reja," tha punëtori migrant jordanez, Osama që shkoi me djalin e tij në Sallonin e Arizonës.Burimi : The New Arab