Dhjetra kolonistë, forcat e policisë e perdhosin Xhaminë Al – Aksa

Publikuar në Gus. 4, 2020, 1:15 a.m.

Një numër i kolonëve hebrenj të shoqëruar nga forcat e policisë të martën në mëngjes sulmuan Xhaminë Al-Aksa dhe s perdhosen oborret e saj.

Sipas burimeve lokale, të paktën 100 banorë dhe rabitë vizituan oborret e Xhamisë në grupe të ndryshme dhe disa prej tyre kenduen lutjet hebraike, veçanërisht në zonën lindore.

Xhamia  Al-Aksa  është e ekspozuar ndaj përdhosjeve të përditshme nga kolonët hebrenj dhe forcat e policisë në mëngjes dhe pasdite, përveç të Xhumave dhe të Shtunave.

Policia izraelite e mbylli Portën al-Maghariba, e cila përdoret nga hebrenjtë për të hyrë në Xhami, në 10:30 pas mëngjesit pasi kolonët përfundojnë udhëtimet e tyre të mëngjesit në vendin e shenjtë. Më vonë pasdite, e njëjta portë është rihapur për turne në mbrëmje nga kolonët.

Gjatë pranisë së kolonëve brenda kompleksit të Xhamisë Al-Aksa, kufizimet e hyrjes u janë treguar besimtarve myslimanë në hyrjet që çojnë në xhami dhe letërnjoftimet e tyre kapen derisa të largohen nga vendi i shenjtë.Burimi : The PIC