Mbi 200 kolonët hebrenj defilojnë në Xhaminë el-Aksa

Publikuar në Gus. 2, 2020, 4:04 a.m.

Një numër i kolonëve izraelitë të mërkurën sulmuan xhaminë al-Aksa në Jerusalem, mes pranisë së rëndë të policisë.

Burimet lokale raportuan se 228 kolonët izraelitë hyne në Xhaminë el-Aksa në mëngjes dhe kryenin rituale Talmudike pranë zonës së lutjes Bab al-Rahma.

Forcat e mëdha të policisë shoqëruan kolonët ndërsa ata kryen me gjeste provokuese brenda kompleksit dhe i ndaluan besimteret  palestinez të afroheshin në anën lindore të Xhamisë.

Kufizimet u shtrënguan mbi besimtaret  palestinezë që hynë në vend, dhe shumë prej tyre u urdhëruan të qëndronin jashtë gjatë nga kolonet.Burimi : THE PIC