Nuk ka mënyrë tjetër përveç të punojmë së bashku për të trajtuar Coronavirusin

Publikuar në Gus. 2, 2020, 3:53 a.m.

Një burim irakian i emulimit tha: "Për t'u marrë me Coronavirus, përpjekjet e personelit mjekësor vetëm nuk janë të mjaftueshme dhe të gjithë duhet të bashkëpunojnë dhe bashkëveprojnë me njëri-tjetrin."

Në një deklaratë, Ajatullahu i Madh Sejjid Muhamed-Taki al-Husayni al-Modarresi, një burim irakian i emulimit me qendër në Najaf, tha:

"Ne falënderojmë njerëzit që po përpiqen të kontrollojnë Coronavirusin por kjo nuk është e mjaftueshme dhe të gjithë në shoqëri duhet të jetë vigjilent në përpjekjen për të kontrolluar këtë virus ”.

Studiuesit e lartë irakenë thanë: "Një nga arsyet e përhapjes së këtij virusi në Irak, megjithë mbylljen e kufijve është dështimi i zyrtarëve për të siguruar nevojat thelbësore të njerëzve për të parandaluar këtë sëmundje dhe mungesën e të bashkëpunimit dhe empatisë së njerëzve në trajtimin e kësaj sëmundje. "

Ayatollah al-Modarresi deklaroi, "Pastërtia është një nga traditat e Zotit dhe Zoti i do njerëzit të pastër, kjo do të thotë që duhet shmangur çdo shëmti dhe ndyrësi qoftë në një pozicion shoqëror që përfshin pastërtinë e mjedisit. ose në pozicionin e një personi që përfshin pastërtinë e trupit dhe rrobave dhe vendin e adhurimit nga çdo papastërti dhe ndotje. "

Ai theksoi dimensionin shoqëror dhe shtoi, "’Eshtë e nevojshme ta mbajmë mjedisin dhe shoqërinë tonë nga ndotja dhe viruset dhe të ruajmë pastërtinë dhe rregullsinë duke veshur maskë kur dilni nga shtëpia dhe përdorni t'i kushtoni vëmendje të veçantë zgjidhjeve dezinfektuese."

Ajetullah al-Mudarresi gjithashtu deklaroi, "Ruajtja e pastërtisë shoqërore mund të arrihet vetëm me bashkëpunimin dhe respektimin e të gjithë njerëzve, dhe ne duhet të distancohemi nga disa gjëra të rekomanduara, siç janë vizita, pjesëmarrja në dasma dhe gjëra të tjera, sepse këto gjëra janë në konflikt me ruajtjen e shpirtit dhe jetës së një personi. Kontaktoni përmes mediave sociale dhe ushqeni nevojtarët në vend që të vendosni ahengje dhe tubime ku dhjetëra njerëz ka të ngjarë të infektohen.Burimi : ABNA