Imam Hamenei: Sh.B.A. pranon dështimin e sanksioneve kundër Iranit

Publikuar në Korrik 28, 2020, 12:44 a.m.

Kryetari dhe deputetët e Asamblesë së 11-të Konsultative Islame u takuan me Imam Hamenei, Kryetarin Suprem të Revolucionit Islamik, përmes video-konferencave të dielën, me 12 Korrik 2020.

Në këtë takim, Imam Hamenei theksoi forcën dhe fuqinë mbrojtëse të vendit dhe përsëriti që armiqtë - të kryesuar nga qeveria dashakeqe e SHBA –ve  kanë pranuar humbjen e sanksioneve kundër Iranit.

Duke i përshkruar problemet ekonomike të Iranit si një "sëmundje", Shenjtëria e Tij deklaroi, "Duke marrë parasysh forcën dhe fuqinë e tij mbrojtëse, vendi me siguri posedon aftësinë për të kapërcyer këtë sëmundje. Ky është një fakt që është pranuar nga armiqtë që nuk kanë arritur të arrijnë qëllimet e tyre kundër Iranit, pavarësisht se kanë vendosur sanksionet më të ashpra dhe kanë bërë presion të gjithanshëm ”.

Ai theksoi domosdoshmërinë për unitet në përballjen me frontin masiv të armiqve, dhe shtoi, "Sot, fronti i armikut, elementi më i keq, i paepur i të cilit është qeveria amerikane, ka përdorur të gjithë fuqinë e tij politike, ekonomike dhe propagandistike për të sjellë popullin e fortë iranian në gjunjë. "

Diku tjetër në deklaratat e tij, Udhëheqësi Suprem i Revolucionit Islamik deklaroi se pjesëmarrja e një numri të pranueshëm të njerëzve në zgjedhjet parlamentare është një shenjë e shpresës së popullit dhe pritjes së tyre se problemet do të zgjidhen. Duke iu drejtuar deputetëve, ai tha, "Ju duhet të vlerësoni vlerën e këtyre rrethanave."

Imam Hamenei sqaroi se burimet shpirtërore të njerëzve, të cilat janë të rrënjosura në besimin e tyre fetar dhe revolucionar, plotësojnë kapacitetet e tyre natyrore, gjeografike dhe historike dhe shtoi, "Këto burime shpirtërore duhet të marrin vëmendjen e duhur dhe të përdoren në përdorim të mirë duke marrë parasysh faktin se ata janë një faktor shumë i rëndësishëm ”.

Ai "pjesëmarrjen në kohë dhe vetëmohuese të njerëzve në përballjen me valën e parë të pandemisë Coronavirus", "shërbimet e tyre të vlefshme në lëvizjen për të ndihmuar familjet e privuara" dhe "praninë e tyre të lavdishme dhe të ndritshme në ceremoninë për varrosjen e gjeneralit Suleimani ”Si raste të burimeve shpirtërore të kombit iranian. Ai deklaroi, "Populli zhgënjej armikun në çdo veprim që bën kundër Republikës Islamike. A mund ta imagjinojë dikush aftësinë dhe kapacitetin më të lartë se kjo për një vend? "

Në fund të deklaratave të tij, Imam Hamenei përshkroi ringjalljen e Coronavirus dhe vdekjen e një numri mjaft të madh të atyre që janë infektuar si "vërtet trishtim". Ai falënderoi profesionistët mjekësorë në të gjithë vendin për performancën e tyre të shkëlqyeshme dhe për sakrificat që kanë bërë deri më sot.