Shejh Sabriu paralajmëron kundër lejimit të kolonëve hebrenj për të përdhosur Xhaminë Al-Aksa

Publikuar në Maj 31, 2020, 10:45 a.m.

Shejh Ekrima  Sabri, predikuesi i Xhamisë Aksa, është paralajmëruar se nëse autoriteti izraelit okupues do të hapte Portën e Xhamisë al-Maghariba për kolonët hebrenj, portat e tjera do të hapeshin edhe për mijëra adhurues muslimanë.

Shejh Sabriu  bëri vërejtje pasi kolonët thërrisnin që të përfitonin nga bllokimi i koronavirusit dhe të përdhosnin Xhaminë Al- Aksa përmes Portës al-Maghariba.

Sidoqoftë, Shejh Sabriu  siguroi qytetarët se portat e Xhamisë Al- Aksa do të mbeten të mbyllura dhe se thirrja për kryerjen e lutjeve dhe faljes nga punonjësit në një vend të shenjtë nuk do të ndalet gjatë krizës së koronavirusit.

"Ne e vlerësojmë dashurinë e njerëzve për  Xhamine Al- Aksa  dhe e dimë se vendimi i mbylljes është i dhimbshëm për të gjithë, por situata  shëndetësore si rezultat i pandemisë koronavirus është arsyeja që na ka nxitur ta bëjmë këtë," Shejhu palestinez.