Qendra Islamike në Hamburg boton gjatë Ramazanit revista në internet

Publikuar në Maj 31, 2020, 10:32 a.m.

Qendra Islamike e Hamburgut  ka botuar revista në internet me tituj "Al-Fajr" dhe "Salam Kinder" me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit.

Qendra thotë se revistat janë falas tregojnë disa nga çështjet fetare, duke përfshirë rëndësinë e muajit të shenjtë dhe leximin e Kur’anit, Natën e Kadrit dhe statusin e agjërimit në fe të tjera.

Domosdoshmëria dhe rëndësia e kujdesit shëndetësor dhe trajtimit mjekësor në funksion të Islamit dhe mënyrën e përballimit të problemeve me qëllim të Kur’anit janë gjithashtu ndër temat e diskutuara në revista.

Qendra Islamike e Hamburgut  ka qenë qendra kryesore  muslimane shiite në të gjithë Evropën në gjysmën e  shekullin e kaluar.

Qendra gjithashtu ka organizuar programe të ndryshme në internet në muajin e shenjtë të Ramazanit këtë vit, përfshirë konkurset në internet të Ramazanit, edicionin e dytë të konkursit Evropian në internet Kuranor “Tanzil” dhe një konkurs online, me rastin e përvjetorit të ditëlindjes së Imam Hassanit  (a.s.)  më 15  te muajit të shenjtë, Ramazan.