Programet në internet në Naten e Kadrit në Zvicër

Publikuar në Maj 20, 2020, 1:43 a.m.

Qendra Kulturore Islame e Ehl-ul-Bejtit  në Zvicër ka organizuar programe në internet me rastin e netëve të Kadrit dhe përvjetorit të martirizimit të Imam Aliut (a.s.).

Programet filluan në 12 maj. Programi i ditës së martë filloi me kendimin e lutjes së Iftitahut dhe vazhdoi me fjalimet e Shejh  Abid  Huseinit në arabisht, persisht dhe urdu.

Ai gjithashtu do të paraqesë një fjalim në urdua më 13 maj në përvjetorin e martirizimit të Imam Aliut (a.s.).

Kendimi i Lutjeve të Iftitahas dhe Komeilit  dhe fjalimet e Shejh Sadatinezhad në persisht dhe frëngjisht do të jenë pjesë të ndryshme të programit më 14 maj.

Programi do të vazhdojë në  oren 10:30 pasdite. koha lokale me një fjalim të Shejh Abid Huseinit në ritualet e netëve të Kadrit.

Shejh Sejjid Khalid do të jetë folësi i programit më 15 maj. Ai gjithashtu flas hollësishëm për virtytet e netëve të Kadrit.

Programet që transmetohen në Zoom nga 7 pasdite. koha lokale do të vazhdojë deri më 16 maj.Lejletul Kadr (Nata e Kadrit) do të thotë nata e fatit, nderit dhe dinjitetit. Eshtë kjo natë në të cilën Zbulesa e Parë Hyjnore erdhi në zemër të Profetit të Shenjtë të Islamit (a.s.).Burimi : ABNA