Forcat Pushtuese Izraelite vret fëmijën palestinez në al-Halilin jugor

Publikuar në Maj 15, 2020, 12:56 a.m.

Një fëmijë palestinez u qëllua për vdekje të mërkurën në mëngjes kur Forcat Pushtuese Izraelite  hapën zjarr ndaj të rinjve vendas në kampin e refugjatëve al-Favar , në jug të al-Halilit.

Burimet lokale thanë që trupat izraelite sulmuan kampin al-Favar  në mëngjes dhe sulmuan me dhunë të rinjtë që protestonin  në rrugët e saj.

Ata shtuan se ushtarët përdorën municion të drejtpërdrejtë, duke vrarë 14-vjeçarin Zejd al-Kajsija dhe duke plagosur katër të rinj.Burimi : The PIC