Myslimanët krijojnë 'mini xhami' për të mposhtur bllokimin e Ramazanit mes koronavirusit

Publikuar në Maj 14, 2020, 2:21 a.m.

Myslimanët po bëjnë fushatë që bashkëbesimtarët të krijojnë "mini xhami" brenda shtëpive të tyre këtë Ramazan, pasi vendet e adhurimit i mbyllin dyert për shkak të pandemisë koronavirus.

Një grup i organizatave kryesore myslimane në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA filluan fushatën Mini Xhamia të dielën.

Fushata "kërkon të inkurajojë prindërit dhe bashkëshortët në të gjithë botën për të sjellë gëzim dhe lumturi për fëmijët dhe familjet e tyre duke krijuar hapësira për 'mini' lutje," tha    Muhamed Sattaur, Drejtor Themelues i Institutit Imam Ghazali.

Instituti Imam Ghazali me qendër në SH.B.A. dhe Akademia e Njohurive me qendër në Mbretërinë e Bashkuar kryesojnë fushatën.

"Ne kemi parë një dashuri dhe mbështetje të jashtëzakonshme për idenë. Duket shumë e natyrshme dhe unifikuese të mblidhemi në premisën e ndërtimit të një ambienti argëtues familjar për fëmijët tanë në komoditetin e shtëpisë së tyre," tha Sattaur për The New Arab.

Që nga e enjtja, 3915 familje në mbarë botën ishin zotuar të futen në fushatë. Shtytja kryesore fillestare është të vijë dita e Xhuma  kur pritet të fillojë muaji i shenjtë mysliman i Ramazanit.

Mijëra familje në 15 vende të ndryshme pritet të marrin marrin pjesë .