Forcat Pushtuese Izraelite mbyllin Xhaminë e Hz. Ibrahimit

Publikuar në Tet. 18, 2019, 3:03 a.m.

Forcat  Pushtuese Izraelite (IOF) të martën mbyllën Xhaminë e Hz.Ibrahimi për besimtaret  muslimanë për dy ditë me pretekstin e sigurimit të vendit për kolonët  hebrenj gjatë festimeve të tyre në vendin e shenjtë.

Shejh  Muhamed Hussein, Myftiu i Madh i Jerusalemit  (Al-Kudsit) dhe Palestinës, e ka dënuar me forcë masën izraelite dhe e përshkroi atë si "agresion dhe një krim të tmerrshëm".

Shejh Muhamed Huseini tha që të gjitha fetë hyjnore  ndalojnë çdo shkelje të shenjtërisë së vendeve të tjera të shenjta dhe pohojnë paprekshmërinë e tyre, duke theksuar se Xhamia e Hz. Ibrahimi është një vend i shenjtë islamik që nuk duhet të ndotur nga hebrenjt.Burimi : The Palestinian Information Center