Porta e re Forcave Pushtuese Izraelite (IOF) bllokon mundësinë e hyrjes në ullishtet në jug të Nablusit

Publikuar në Tet. 11, 2019, 2:16 a.m.

Forcat Pushtuese Izraelite  (IOF) ngritën një portë hekuri në hyrje të një muri të veçantë afër pikës së kontrollit të Bartas në jug të Jeninit.

Sipas burimeve lokale, porta ka për qëllim të parandalojë që farmeret  të arrijnë në ullishtat e tyre.

Ka qindra pika kontrolli të përhershme dhe të shumta të Forcave Pushtuese Izraelit (IOF)  nëpër Bregun Perëndimor, te cilat izolojne  qytetet dhe fshatrat  palestineze nga njëra-tjetra dhe pengon lëvizjen e banorëve lokalë.