Maroku merr pjesë në Operacionin e Interpolit duke zbuluar 12 Terroristë

Publikuar në Tet. 4, 2019, 12:40 a.m.

Interpoli ka njoftuar se Operacioni i tij Neptun II, një operacion shumë-vendesh përfshirë Marokun, kapi 12 luftëtarë të dyshuar terroristë të huaj (FTF) këtë verë.

Midis  24 korrikut dhe 8 shtatorit, Operacioni Neptun II u zhvillua në shtatë porte nga gjashtë vendet  pjesëmarrëse: Algjeria, Franca, Italia, Maroku, Spanja dhe Tunizia. "Operacioni ndihmoi në zbulimin e më shumë se 12 luftëtarëve të huaj të dyshuar terroristë që kalojnë Mesdheun," njoftoi Interpol në një njoftim për shtyp.

Neptuni II "u përqëndrua në kërcënimet e paraqitura nga FTF të dyshuar potencialisht duke përdorur rrugë detare midis Afrikës Veriore dhe Evropës Jugore gjatë sezonit të ngarkuar turistik të verës," shtoi Interpol.

Operacioni kishte në shënjestër rrjete kriminale për trafik njerëzor, drogë dhe armë, bazuar në informacionin e dhënë nga policia lokale e secilit prej vendeve pjesëmarrëse.

Ekipet që morën pjesë në operacion "kryen më shumë se 1.2 milion kërkime nëpër bazat e të dhënave të INTERPOL për dokumentet e udhëtimit të vjedhura dhe të humbura, të dhënat nominale dhe automjetet e vjedhura përmes rrjetit të tij të sigurt të komunikimeve policore të I-24/7," sipas Interpolit.

Interpoli  është një organizatë ndërkombëtare që lehtëson bashkëpunimin policor në të gjithë botën dhe kontrollin e krimit. Baza e të dhënave të saj përmban më shumë se 50,000 sulmues të dyshuar terroristë dhe më shumë se 400,000 elementë informacioni në lidhje me terrorizmin.

Maroku ka qenë anëtar i Interpolit që nga 17 qershor 1957. Interpoli gjithashtu ka një zyrë në Rabat.