Për herë të parë vizitojne Xhamine e Shejte te Imam Rizait

Publikuar në Gus. 28, 2019, 9:22 p.m.

Një grup vizitoresh për herë të parë që përbëjnë studentë të Shkollës Seminare Muhamedijeh në Irak, kanë bërë një vizitë në Xhamine e Shenjt te Imam Rizait (a.s.) në pragun e Ditës së Arafatit  dhe Kurban Bajramit.

Grupi, i përbërë nga 32 studentë seminaristë dhe aktivistë kulturorë nga Naxhafi, u takua me kreun e Departamentit të per vizitoret  jo-iranian  të Astan Kuds Razavi pas mbërritjes, morën pjesë në programe kulturore dhe fetare në Xhamine e Shenjtë, dhe vizituan  Qendrën Kërkimore Islame dhe Universitetin Razavi të Shkencave Islame.

Drejtori i Seminarit  Muhammadiyyah në vizitën e tij me zyrtarin përgjegjës për çështjet  e vizitoret  jo-iranian tha se ishte një bekim për një grup studentësh të seminareve irakienë, dijetarë fetarë dhe aktivistë kulturorë për të bërë një vizitë në faltoren e shenjtë të Imamit Riza (a.s.) dhe te kenaqen me programe të ndryshme kulturore dhe fetare.

Duke theksuar ndikimin e pamasë të takimit dhe programeve mbi rritjen intelektuale dhe fetare të grupit vizitues, Muhamed al-Badhani shtoi:

"Meqenëse shumica e anëtarëve të grupit janë profesorë të universitetit, autorë dhe aktivistë kulturorë, ne do të vëzhgojmë një reagim shumë pozitiv të vizitës  dhe arritjet në lidhje me kthimin tonë në Irak ".

Sipas tij, grupi ka planifikuar të qëndrojë për pesë ditë në Mashhad dhe të vizitojë dijetarët e lartë fetarë atje.

Gjithashtu një aktivist kulturor nga grupi shprehu kënaqësinë e tij për të vizituar faltoren e shenjtë të Imam Rizait (a.s.) , duke thënë "Vizita e Xhamive te imameve te paster (a.s.)  do të rrisë patjetër njohuritë tona dhe do të rifreskojë shpirtin tonë."Burimi : Astan Qods Razavi