Gjykata e ushtrisë izraelite zgjeron paraburgimin per mesuesen e Kur’anit

Publikuar në Gus. 11, 2019, 2:07 p.m.

Gjykata Ushtarake e Izraelit  ia  vazhdoi të enjten arrestimin e mësueses palestineze Alaa Basheer për tetë ditë, në pritje të hetimeve të mëtejshme, sipas avokatit të saj Muhanad Karraxha.

Dy ditë pas lirimit të saj nga një burg i Autoritetit Palestinez (PA), aparati i inteligjencës izraelite arrestoi të enjten mësuesen palestineze Alaa Basheer pasi e thirri atë për marrjen në pyetje.

Paraburgimi i saj u pa si pjesë e bashkëpunimit të sigurisë ndërmjet PA dhe Izraelit.

Paisjet e sigurisë parandaluese te PA e lëshuan  të dielën e kaluar  Alaa Basheer me kusht  pas arrestimit ilegal të saj për 40 ditë.

Siguria parandaluese e PA arrestoi Alaa al-Basheer,  mësuese e Kur’anit te Shenjtë  nga Kalkilya, dy ditë pas lirimit të saj më 13 qershor. Ajo kishte kaluar më shumë se një muaj në burgun e PA-së në paraburgimin e saj të parë.

Siguria parandaluese ka fabrikuar akuza kundër Alaa Basheer për të justifikuar ndalimin e saj. Ajo ishte akuzuar për nxitje të grindjeve sektare, një nga pretendimet që zakonisht përdoren nga Agjencitë e Sigurisë së AP-së kundër të burgosurve politikë.