Muhammed Zarif: Mos luani me Iranin

Publikuar në Korrik 31, 2019, 4:55 p.m.

Ministri i Punëve të Jashtme të Iranit, Muhammed  Xhevad Zarif  tha Nju Jork  se Irani do të mbijetojë shumë kohë pasi Presidenti i SHBA Donald Trump të largohet dhe paralajmëroi mos "luani me Iranin".

Gjatë udhëtimit të tij në Nju Jork për të marrë pjesë në seancën e Këshillit Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara, Zarif theksoi: "Ne gjithmonë do te përgjigjemi".

"Mos luani me Iranin," tha diplomati i lartë iranian. "Ne themi," Mund të filloni një luftë, por ju nuk do të jeni ata që e përfundojnë atë ".

Duke këmbëngulur në historinë dhe rezistencën e popullit iranian, ministri i jashtëm shtoi:

"Ne do të mbijetojmë, do të përparojmë, shumë kohë pasi Presidenti Trump është zhdukur.  Lashtesia jone shtrihet në mijëvjeçarë. "Burimi : ISNA