Demokratët në Shtetet e Bashkuara janë për të kufizuar sulmet ndaj Iranit

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:36 a.m.

Dhoma e Përfaqësuesve e Shteteve të Bashkuara miratoi të premten një projekt-ligj mbi politikat e mbrojtjes prej 733 miliard dollarësh, duke sfiduar kërcënimin e vetos së Donald Trump duke përfshirë dispozita që do të vendosnin disa kufizime mbi autoritetin e presidentit amerikan kur është fjala për Iranin dhe Arabinë Saudite.

Masa kaloi përgjatë vijave partiake pas një serie votash që e shtynë atë më tej në të majtë. Midis tyre ishte një mbledhje 251-170 për të kërkuar që Trump të merrte autorizim nga Kongresi për të kryer sulme ushtarake kundër Iranit, së bashku me shfuqizimin e një ligji të vitit 2002 që autorizonte luftën në Irak.

Më shumë se dy duzina republikanë u bashkuan me demokratët në votimin e Iranit. Trump muajin e kaluar erdhi brenda disa minutave nga fillimi i një sulmi me raketa ndaj Iranit në hakmarrje për rrëzimin e një droni  amerikan.

Masa më e gjerë kaloi me një votim 220-197 pas disa dispozitave të tjera u prekën nga krahët progresiv të Partisë Demokratike, të cilët ishin shqetësuar nga trajtimi i udhëheqjes së një raporti kufitar muajin e kaluar.