Ambasadori i Palestinës: Palestina duhet të kthehet palestinezëve

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:18 a.m.

Ambasadori i Palestinës në Iran  theksoi nevojën për t'i dhënë fund pushtimit izraelit dhe tha se Palestina duhet t’i kthehet  popullit të saj.

Duke folur në një forum të titulluar "Aspektet e Mmarrëveshjes së Shekullit", Salah al-Zawawi tha se të gjithë palestinezët janë kundër komplotit amerikano-izraelit.

Forumi u mbajt të hënën në Zyrën Ndërkombëtare të Agjencisë së Lajmeve Kur'anore (IQNA) në Teheran.

Gjithashtu pjesëmarrës në program ishte Hussein Shejhuislam, konsulent ndërkombëtar i Sekretarit të Përgjithshëm të Forumit Botëror për Afërsia e Shkollavetë  Mendimit  Islam.

Zawawi shtoi se e ashtuquajtura "Marrëveshje e Shekullit" është pjesë e dredhisë së "Izraelit më të madh" dhe nuk ka asnjë grup palestinez që e mbështet atë.

I pyetur se pse pjesa e parë e planit ishte një propozim ekonomik, ai tha se amerikanët mendonin se ata mund të bëjnë palestinezët, të cilët po vuajnë ekonomikisht, braktisin çështjen e tyre duke u ofruar atyre para dhe disa lëshime të parëndësishme.

Ai më tej hodhi poshtë idenë e një zgjidhjeje politike për çështjen e okupimit dhe tha se duke folur për paqen dhe dialogun për ta bërë Izraeli okupimin përfundimtar është një mashtrim.

Palestina dhe tërësia e saj duhet t’i kthehen palestinezëve dhe nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta arritur këtë, por një fund për Izraelin, tha ai.

Në vende të tjera në fjalën e tij, Zawawi vlerësoi Iranin që ka mbetur besnik ndaj kauzës së Palestinës dhe tha se që nga fitorja e Revolucionit Islamik të udhëhequr nga Imam Humeini (r.a.), iranianët kanë qenë në ballë të përballjes me komplote izraelite.

Republika Islamike e Iranit është i vetmi vend në rajon që qëndronte kundër Izraelit, vazhdoi ai.

Ajo tashmë është refuzuar nga palestinezët, të cilët thonë se politikat e Shtëpisë së Bardhë kanë qenë të njëanshme në favor të Izraelit.

Palestinezët kanë prerë të gjitha kontaktet me administratën Trump pasi presidenti thyen me dekada të politikës bipartizane për të njohur el-Kudsit (Jerusalem) si kryeqytet i Izraelit në dhjetor të vitit 2017.Burimi : IQNA