Egjipti thotë se varrezat e lashta u zbuluan në Giza

Publikuar në Qershor 11, 2019, 12:38 a.m.

Egjipti thotë se varrezat e lashta u zbuluan në piramidat e Gizës.

Arkeologët kanë zbuluar pjesë të një varrezë të lashtë pranë piramidave të famshme  të Egjiptit.

Ministria e Antikave Egjiptit tha se arkeologët kanë zbuluar pjesë të një varreze të lashtë pranë piramidave të famshëm të vendit mbi pllajë në Giza, në periferi të Kajros.

Mustafa Veziri, Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Lartë të Antikiteteve, tha të shtunën se në këto varreza janë varrosur  zyrtarët më të  të lartë dhe një statuj qëndron një pjestar nga dinastia e Pestë Mbretërisë së Vjetër-së (2465-2323  Para Krishtit .

Ashraf Muhi, kreu i Platos Arkeologjike të Gizës, ka thënë se shkencëtarët e dinë se varrezat ishin ripërdorur gjerësisht në periudhën e më të vonshme  (664-332 pes), arkeologët zbuluan piktura të zbukuruara dhe  arkivole prej druri  dhe maska ​​druri nga ajo periudhë.

Egjipti ka zbuluar një seri të zbulimeve arkeologjike kohët e fundit, duke shpresuar se zbulime të tilla do të nxisë turizmin, i cili pësoi një humbje të madhe gjatë trazirave që pasoi  nga kryengritja e vitit 2011.Burimi : The New Arab