Arabia Saudite ekzekutoi katër vetë - duke përfshirë një grua

Publikuar në Prill 10, 2019, 3:42 a.m.

Arabia Saudite ekzekuton katër për trafik droge

Sipas Saudi Press Agency,  u ekzekutuan katër vetë, duke përfshirë një grua, në Arabinë Saudite për trafikim të drogës.

Ndër ata që u ekzekutuan në qytetin e shenjtë të Mekës ishin dy burra pakistanezë, një burrë jemenas dhe një grua nigeriane, tha ministria në deklaratat e tranmetuara nga agjencia zyrtare e shtypit saudit.

Ajo sjell numrin e përgjithshëm të njerëzve të ekzekutuar në Mbretërinë Saudite gjatë këtij viti në 53, sipas një akuzë të bazuar në të dhënat zyrtare të lëshuara nga PS.

Arabia Saudite ka një nga normat më të larta të ekzekutimit në botë - me një numër të madh veprash kapitale për krime, duke përfshirë terrorizmin, vrasjen, përdhunimin, grabitjen e armatosur dhe trafikimin e drogës.

Grupet e të drejtave të njeriut në mënyrë të përsëritur kanë ngritur shqetësime rreth drejtësisë së provave në Mbretërinë Saudite.

Arabia Saudite ekzekutoi 120 vetë vitin e kaluar, pavarësisht princit të kurorës Muhammed bin Salman duke u vetëquajtur si reformator.