U botua libri për vrasjen e Xhemal Khashoggy

Publikuar në Mars 3, 2019, 12:47 a.m.

Libri është botuar në anglisht, arabisht dhe turqisht dhe paraqet një pasqyrë dokumentare për të gjitha detajet që lidhen me krimin.

Publiku do të gjejë në një vend të gjithë informacionin, fotografitë, infografikën dhe analizat e vrasjes brutale që tronditën botën e Anadollit

Në Turqi u botua libri Vrasja e Khalid Khashoggy, në të cilin të gjitha detajet e vrasjes brutale të një gazetari saudit u mblodhën më 2 tetor të vitit të kaluar në Konsullatën Saudite në Stamboll.

Libri, i cili përmban përshkrime kronologjike të ngjarjeve dhe analiza e teksteve mediatike rreth vrasjes së Khashogg, u botua në anglisht, arabisht dhe turqisht.

Në një vend, publiku do të jetë në gjendje të gjejë të gjitha informacionet, fotografitë, infografikat dhe analizat e vrasjeve brutale që tronditën publikun e botës.

Në fillim të librit, të botuar nga Agjencia Anadolia, lexuesit mund të gjejnë gjithashtu historinë e jetës së gazetarit të vrarë dhe pikëpamjet e tij mbi jetën dhe botën.

Libri përmban qëndrime të shumta të Khashoggi ndaj luftës në Jemen dhe Siri, si dhe situatën në Arabinë Saudite, Egjipt dhe marrëdhëniet e SHBA me Vëllazërinë Myslimane.

Reagimet ndaj krimeve nga e gjithë bota

Së bashku me një pasqyrë të ngjarjeve para dhe pas vrasjes, lexuesit  mund të gjejnë informacion në lidhje me një ekip vrasës dhe një udhëheqës i të gjithë krimeve në Turqi nga Arabia Saudite erdhi pak para se Khashoggi  të hyjë në ndërtesë, konsullatë.

Libri ofron një pasqyrë të të gjitha hollësive të njohura për vrasjen brutale të gazetarit, si dhe reagimet ndaj këtij krimi nga e gjithë bota.

Përveç deklaratave të zyrtarëve të lartë të botës mbi vrasjen e Khashoggi, është dhënë paraqitja grafike e pemës gjenealogjike të familjes mbretërore saudite.

Libri paraqet një lloj pamjeje dokumentare për të gjitha detajet e rëndësishme të vrasjes së Khashoggi.