Talibanët afganë do të mbajnë bisedime me SHBA në Pakistan

Publikuar në Shk. 15, 2019, 9:51 p.m.

Talebanët afganë kanë thënë se do të zhvillojnë bisedime me kryeministrin pakistanez Imran Khan dhe të dërguarin e SHBA-ve këtë muaj në Islamabad, për të diskutuar çështjen afgane, njoftoi media lokale.

Zëdhënësi taleban, Zabihullah Muxhahid, tha të premten se do të mbahej një takim i ri mes ekipeve negociuese talebane dhe amerikane në Islamabad më 18 shkurt 2019. Ekipi negociues i talebanëve është planifikuar të takohet me Kryeministrin Imran Khan do të mbajë diskutime gjithëpërfshirëse mbi marrëdhëniet pak-afgane dhe çështjet lidhur me refugjatët afganë dhe biznesmenët afganë, shtoi ai.

Më parë, Zalmay Khalilzad, i dërguari i SHBA-së zhvilloi bisedime të gjera me talebanët në muajin e kaluar në Katar, ku talebanët kanë një zyrë.

Presidenti Ashraf Ghani, i cili ka shprehur pakënaqësi duke u larguar nga bisedimet e fundit, fluturoi në Mynih për të marrë pjesë në konferencën ndërkombëtare të sigurisë, tha zyra e tij.

Raportet e lajmeve muajin e kaluar sugjeruan se Islamabadi ishte i hapur për të pritur raundin e ardhshëm të bisedimeve me talebanët.Burimi : IRNA