Qëndrimi anti-imperialist i Iranit është shkaku kryesor i armiqësisë së SHBA-së’

Publikuar në Nën. 5, 2018, 12:24 a.m.

Një komentator ka thënë për Press Tv se qëndrimi armiqësor i Shteteve të Bashkuara ndaj Iranit është i rrënjosur në vendosshmërinë e iranianëve në qëndrimin e tyre ndaj ngacmimeve të Uashingtonit.

Jason Unruhe, një komentator politik, i tha Press TV të dielën – në përvjetorin e marrjes së ambasadës së SHBA-së në Teheran në vitin 1979 - se arsyeja për “luftën e vazhdueshme dhe të pandërprerë kundër Iranit” është se vendi “ka mbajtur qëndrimin e tij anti-imperialist”.

SHBA-ja është e zemëruar me popullin iranian sepse ata “po ruajnë pavarësinë dhe lirinë e tyre nga perandoria amerikane”, u shpreh Unruhe.

Ndërkohë, Catherine Shakdam, një bashkëpunëtore në Qendrën Al-Bayan për Planifikim dhe Studime, gjithashtu i tha Press TV se Irani po promovonte idenë se “vendet kanë të drejtë të rezistojnë ndaj shtypjes”, por Uashingtoni “nuk e kuptoi natyrën e sovranitetit dhe nacionalizmit në mënyrën që po shprehet në Revolucionin Islamik”.

Ajo tha se populli iranian ka demonstruar “sfidë kundër krijimit të Amerikës” dhe mbështetje për udhëheqjen e Liderit të Revolucionit Islamik, Ayetollah Seyyed Ali Khamenei.

Njerëzit kanë mbajtur mitingje në më shumë se 1.000 qytete anembanë Iranit për të shënuar përvjetorin e marrjes së ambasadës së SHBA-së në Teheran në vitin 1979.Burimi : Press Tv