Pikturë e shekullit të 5-të e Mozaikut u zbulua në Hama

Publikuar në Nën. 4, 2018, meditë

Një pikturë mozaik që daton në shekullin e pestë u zbulua në fshatin al-Kharayeb në zonën Salhab, 48 km në perëndim të qytetit Hama.

Duke folur për Agjencinë e Lajmeve SANA, Shefi i Departamentit të Antikiteteve, Abduldader Farzat, një qytetar nga fshati Kharayeb në fshatin perëndimor perëndimor Hama , i informoi autoritetet rreth pjesëve të një pikture të mozaikut të gjetura në kopshtin e tij.

Autoritetet dërguan një mision të posaçëm në vendin që kryente gërmimet dhe zbuloi pikturën.

Abduldader Farzat sqaroi se dimensionet e pikturës janë 13.5 dhe 2.30 metra. Ajo është zbukuruar me forma gjeometrike dhe mbishkrime në latinisht të një kati të kishës që daton në  në vitin 412 të shekullit të pestë, në Epokën Bizantine.Burimi : IRNA