Studentët iranianë informohen për politikat armiqësore të SHBA-ve

Publikuar në Nën. 4, 2018, 11:45 a.m.

Politikat armiqësore të SHBA-ve 'kundër popullit  iranian do të përcaktohen për studentët iranianë më 4 nëntor, 2018, Shënimit të Ditës Kombëtare të fushatës kundër arrogancës botërore.

Çështjet kulturore, zëvendës i shefit të degës Teheranit të Ministrisë së Arsimit, Abdulrasul Karimi tha  për Agjencinë Islamike të Lajmeve (IRNA)  të enjten se seminaristët dhe imamët, hoxhallarët  do të informojnë studentët në lidhje me çështjen.

Abdulrasul Karimi tha se 4 nëntori shënon tri raste të ndryshme, duke shënuar emigrimin e themeluesit të Republikës Islamike dhe Babai i Revolucionit  Islamik në Turqi në vitin 1964,  për protestën e tij dhe fjalimin e tij kundër projekt-ligjit kapitullim, vrasjen  e studentëve revolucionare para Universitetit të Teheranit në vitin dhe 1978 për protestën e tyre kundër ish-regjimit monarkik dhe përvjetorin e kapjes së "Gropën e Spiunëve '(ish Ambasada e SHBA' në Teheran) nga studentët  pasuses besnik të të Imam Humejnit  në vitin 1979."

Të gjitha, tri ngjarjet e rëndësishme  kanë të përbashkët  njerëzit të thjeshtë:  Populli trim Iranian dhe shpirti i popullit në fushatë  kundër padrejtësisë ".

Abdulrasul Karimi tha se programet të tjera u organizuan gjithashtu me rastin.Burimi : IRNA