U emërua kryetari i ri i Organizatës së Vakëfeve të Iranit

Publikuar në Tet. 30, 2018, 2:35 p.m.

Huxhxhat al-Islam Sejjid Mehdi Khamoushi u vu në krye të vendit të Vakëfeve   dhe Organizatës së Bamirësisë.    

Ministri i Kulturës i Iranit,  Sejjid Abbas Salehi  me  një vendim e emëroi atë si kreun e ri të organizatës.

Ai zëvendësoi Huxhxhat al-Islam Ali Muhammedi, i cili ishte në krye të organizatës që nga viti 2009.

I lindur në vitin 1962 në Teheran, Huxhat ul Islam Khamoushi ka një doktoraturë në Fikh (Jurisprudencë  Islame) nga Kolegji i Lartë  ‘Shahid Motahhari.’

Ai më parë ka shërbyer si kreu i Organizatës Islamike për Zhvillim.Burimi : ABNA