Shefi i Policisë: 30,000 forca policore të vendosura në kufirin Iran-Irak

Publikuar në Tet. 26, 2018, 10:20 p.m.

Më shumë se 30,000 forca policore janë vendosur në kufirin Iran-Irak   për të lehtësuar trafikun dhe për të rritur sigurinë, tha të mërkurën shefi i policisë iraniane, gjeneral brigade Hussein Ashtari.

Për shkak të bashkëpunimit të mirë midis vizitorëve dhe policisë, asnjë problem nuk është raportuar, tha ai, duke shtuar, "falë Zotit, po dëshmojmë një siguri të lartë".

Diku tjetër ai u tha Agjencisë së Lajmeve Fars se automjete publike që kanë marrë targat e kërkuara mund të ngasin lehtë mbi kufirin, por pala e Irakut nuk ka rënë dakord me kalimin e makinave të tjera private.

Vizitorët po bëjnë një udhëtim në Irak për të përkujtuar Arbainin; një respekt fetar që ndodh 40 ditë pas Ditës së Ashures.

Vizitorët, duke përfshirë më shumë se dy milionë iranianë, mblidhen çdo vit në qytetin e shenjtë të Qerbelasë, ku është varrosur Imam Huseini - për të shënuar Arbainin, i cili këtë vit do të mbahet më 30 tetor. Shumë vizitorë  udhëtojnë  mjëra kilometra në këmbë për të arritur në Qerbela.Burimi : Mehr News Agency