Izraeli mbyllë hyrjen në pjesën e Jeruzalemit Lindor

Publikuar në Tet. 11, 2018, 11:48 p.m.

Forcat izraelite mbyllën me blloqe çimentoje të hënën hyrjen në pjesën palestineze, Xhabal al-Mukabbir, në Jeruzalemin Lindor të pushtuar (Kuds).

Dëshmitarët okularë vendas thanë se forcat izraelite u vendosën në hyrjen kryesore të Xhabal al-Mukabbir, ndërsa buldozerët izraelitë mbyllën lagjen me blloqe çimentoje, pa asnjë njoftim paraprak për banorët e lagjes, njofton Agjensia e Lajmeve Maan.

Banorët e Xhabal al-Mukabbir denoncuan mbylljen e hyrjes kryesore të lagjes së tyre, pasi i pengon ata të lëviznin lirshëm dhe kjo shkakton bllokim trafiku brenda lagjes.

Arsyet për mbylljen mbetën të panjohuraBurimi : IQNA