Izraeli dënon 11-vjet burg Sedki al-Maket

Publikuar në Tet. 11, 2018, 11:46 p.m.

Autoritetet okupuese izraelite lëshuan ​​një vendim me dënim 11 vjet burg kundër Sedki  Suliman al-Maket, i "Dekani i të burgosurve sirianë dhe arabë."

I liruari i dënuar Suliman al-Maket, i cili është edhe babai i Sedki, ka dënuar vendimin e lëshuar nga gjykatat raciste izraelite, duke e përshkruar atë si "Zero dhe i paligjshëm", raportoi Agjencia e Lajmev SANA.

Ai u bëri thirrje organizatave ndërkombëtare për të drejtat e njeriut për shtypjen e autoriteteve okupuese izraelite për të ndaluar politikat e tyre agresive dhe represive ndaj popullit të sirianë në Golanin  e pushtuar dhe për të përmbysur këtë vendim çnjerëzor.

Ai vuri në dukje se akuzat ndaj Sedkit ishin të pasakta dhe thjesht politike, pasi urdhri i arrestimit të tij erdhi përmes koordinimit midis regjimeve turke dhe saudite me autoritetet okupuese.

Ai pohoi se ky vendim racist dhe arbitrar nuk do të dekurajojë njerëzit e në Golanin e pushtuar sirian nga lufta e tyre dhe durimin e tyre kundër praktikat agresive të pushtimit izraelit, as nuk do të ndikojë në zbatimin e tyre në atdheun e tyre Siri.

Në gusht të vitit 2012, autoritetet e pushtimit izraelit liruan al-Sedki Maket pasi kaloi 27 vjet në burg të vazhdueshme në burgjet izraelite, vetëm për të ri-arrestimin e tij më 25 shkurt, pas ndërhyrjen që bëri në shtëpinë e familjes së tij, pa ndonjë justifikim për një sulm të tillë flagrant.

Më 16 maj 2017, autoritetet pushtuese izraelite e dënuan me 14 vjet burg kundër Sedkit pasi kishte shtyrë gjyqin e tij dhjetëra herë.Burimi : IRNA