Garat Kur’anore për studentët u mbajtën në Bosnjë

Publikuar në Tet. 7, 2018, 11:39 p.m.

Edicioni i 13-të i Garave Kur’anore për studentët e universitetit u mbajtën në Bosnje dhe Herzegovinë javën e kaluar.

Sipas faqes së internetit të Balad News, garat janë organizuar në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Kur’anin dhe Sunnetin në bashkëpunim me Lidhjen Botërore të Muslimanëve.

Morën pjesë 44 vajza dhe djem në gara në dy seksione të ndryshme.

Abdullah Basfar, Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës Ndërkombëtare për Kur’anin dhe Sunetin, ishte i pranishëm në ceremoninë e mbylljes.

Bosnja dhe Hercegovina është një vend në Evropën juglindore. Islami është feja më e përhapur në vend.

Pothuajse gjysma e popullsisë së Bosnjës vlerësohet të jetë muslimane.Burimi : IQNA