Seminari i Isfahanit prezanton turistëve Imam Hussejnin

Publikuar në Tet. 6, 2018, 1:16 p.m.

Shpërndarja e shisheve të ujit, pamflete në frëngjisht dhe Anglisht, panelet e diskutimit dhe eulogji shumëgjuhëshe janë mënyrat që turistëve u janë paraqitur në Seminarin Naserijeh  në Isfahan, në këndin juglindor të Xhamisë historike të Imam Hysejnit.

Për të vizituar një vend mysliman si Irani, gjatë muajit zisë së Muharremit  sjell përvojat e veta të caktuara si ata do të përballen me kufijtë më të rëndësishme fetar dhe për të gjetur një pamje ë ndryshme të njerëzve krejtësisht të ndryshme nga ajo që paraqesin mediat perëndimore  gjatë  Ashures.

Isfahani është një destinacion i caktuar për pothuajse të gjithë vizitorët në Iran, profesorët  dhe predikuesit e Seminarit Naserijeh Seminarit  kanë urtësinë e tyre të vaçantë  për të prezantuar imazhin e vërtetë të Imam Hussejnit (a.s.) dhe Betejën e Qerbelasë për turistët që vizitojnë vendin gjatë Muharremit .

"Panele shumëgjuhësore diskutimi, për të diskutuar objektivat e Imam Husejnit (a.s.) dhe kryengritjen e tij dhe filozofinë e zisë të martirizimit të tij për më shumë se 14 shekuj janë ndër mësimet kryesore në këtë shkollë, tha"  Huxhxhat-ul-Islam Sejjid Husein Mumeni, nga Seminari Naseriyeh.

Pamfletët shpjegojnë ngjarjet e ndryshme në Muharrem si edhe për ata që janë të interesuar të marrin pjesë në pelegrinazhin Arbain mund të gjejnë udhëzimet dhe koordinimin atje.

Seminari është aktiv me programet e tij të predikimit për turistët që vizitojnë vendin gjatë gjithë vitit dhe qendra e parë për turizmin islamik për aktivitetet fetare.

Përveç seminarit, mbi dhjetë qendra të tjera gjithashtu mbajnë ekspozita dhe takime të ngjashme për turistët.

Turistët janë shërbyer me shishe të ujit si një incident tragjik gjatë betejës së Qerbelasë u ndalue uji për familjen dhe shokët e Imam Husejnit (a.s.) .

Shpresohet se përpjekja do t'iu kundërvënë shumë lëvizje të islamofobisë, të sigurojë një imazh të vërtetë të Islamit, besimeve shiite, e Imamit të tretë  dhe Betejën e Qerbelasë, në një lëvizje dhe për të sjellë ato në mendime për njerëzimin, për lirinë, nderin dhe jetën më afër së bashku.Burimi : Taghrib News Agency