Kënduesi i Kur’anit nga Irani fiton në Garat e Kur’ anit të Kroacisë

Publikuar në Tet. 3, 2018, 8:09 a.m.

Fituesit e rangjeve të larta në Garat e 25-ta Ndërkombëtare të Kur'anit në Kroaci u njoftuan në fund të garave të shtunën.

Në Garat e Kur’anit  morën pjesë 75 këndues  të Kur'anit dhe hafizë të Kur’anit  nga 42 shtete.

Ata konkuruan në katër kategori (tri kategori të mësimit përmendësh të Kur’anit dhe një nga këndimi i Kur’anit.

Juria njoftoi se kënduesi i  Kur’anit,  Kazim Azarpira është fitues kryesor në  kategorinë e këndimin e Kur’anit.

Vendin e dytë e zuri një hafz nga Turqia.

Muhammed Rasul Takbiri i Iranit, hafiz i Kur’anit  nuk arriti të fitonte asnjë  nga tituj.

Përfaqësuesi i Iranit në këndimin e Kur’anit, gjithashtu zuri  vendin e parë  në edicionin e 23 të Garave të Kur’anit në vitin 2016.Burimi : IQNA