Muhammedi ndër 10 emrat e foshnjave në Angli, Uells

Publikuar në Tet. 1, 2018, 8:12 a.m.

Muhammedi është bërë një nga emrat më të përdorur për foshnjat e porsalindura në Britani të Madhe, tregon një raport i ri.

Raporti më i ri nga Zyra në Mbretërinë e Bashkuar e Statistikave Kombëtare (ONS) publikuar gjatë fundjavës tregoi se Muhammedi ishte bërë emëri më popullor për djem në Londër dhe një numër të qyteteve të tjera të mëdha gjatë  vitit në kaluar.

Kjo tregon një rritje të madhe të popullaritetit që nga viti 2007, kur renditet vetëm i 38 në listë. Emri u dha për rreth 3,700 foshnje vitin e kaluar në krahasim me vetëm 1.800 një dekadë më parë.

Duhet të theksohet se, kur kombinohet me emrat të tjerë të ngjajshëm të tillë si Muhammad, Muhammed dhe Muhamed, emri i profetit të Islamit bëhet emri më i përdorur për djemtë e posa lindur në Britani të Madhe.

Zyra e Statistkave Kombëtare (ONS ) e ka dokumentuar këtë në vitin 2015, kur Muhammedi ishte emri i 12 më popullor për fëmijët meshkuj, ndërsa Muhamedi dhe Mohammad ishin në krye të 100 emrave, si dhe - duke qëndruar në 29 dhe 68 respektivisht.

Sipas raporteve të mëparshme të ONS, madhësia në rritje e Bashkësisë Muslimane në Angli dhe Uells si dhe dominimi i emrit në mesin e komuniteteve myslimane janë ndër arsyet kryesore për rritjen e popullaritetit të Muhamedit.

Rritja e shumëllojshmërisë në emrat për djemtë e djemve gjithashtu lejoi emrin e lartë islamik të rritet në tabela me ritëm të pakrahasueshëm.

Interesante, ONS beson se rritja e figurave të njohura sportive si bokseri,  Muhammad Ali dhe të tjerë kontribuan në këtë trend.Burimi : Press Tv