Dijetarët muslimanë të Kur’anit mblidhen në Indonezi

Publikuar në Shta. 28, 2018, 2:11 p.m.

Një tubim ndërkombëtar i  mendimtarëve dhe dijetarëve të Kur’anit nga pjesë të ndryshme të Botës Islame  është duke u zhvilluar në Indonezi. 

Sipas Sami Halid Ahmed Othamana dhe një dijetar i Kur'anit jordanez që ndoqën mbledhjen, u organizua me moton "moderimi islamik për një jetë të moderuar fetare me më shumë paqe dhe tolerancë".

Ai i tha Agjencisë së Lajmeve  IQNA se dijetarët kuranorë, mendimtarët dhe ekspertët nga vende të ndryshme marrin pjesë në këtë ngjarje, e cila do të vazhdojë deri të enjten.

Pjesëmarrësit diskutojnë tema të tilla si zbatimi i parimeve gjuhësore në përkthimin e Kur'anit, mënyrat dhe parimet e zhvillimit të përkthimit të Kur'anit dhe rregullat e këndimit të Kur'anit, tha Sami Halid Ahmed Othamana.

Ai vazhdoi duke thënë se ka edhe dy punëtori Kur'anore në margjinat e Asamblesë.Burimi : IQNA