Rouhani: Ne duhet ta promovojmë Islamin me gjuhë të mirë dhe praktikë

Publikuar në Shta. 28, 2018, 2:07 p.m.

Presidenti theksoi detyrën dhe përgjegjësinë e udhëheqësve fetarë në shpjegimin e kultures së vërtetë të Islamit në epokën e sotme, dhe theksoi:   "Muslimanët duhet të promovojnë Islamin me moralin, besnikërinë, dhe ndershmëri në çdo kohë."

Në takimin që u mbajt të martën në mbrëmje në Nju Jork, Dr Hassan Rouhani tha:

"Ju keni një rol të rëndësishëm në njohjen e njerëzve muslimanë, sidomos të rinjve, të cilët janë nën propagandën e armiqve dhe miqve injorantë, me kulturën e vërtetë të Islamit" .

"Sot, është detyra jonë për të ndihmuar brezin e ri dhe për të shpjeguar kulturën e vërtetë të Islamit dhe për të promovuar Islamin me gjuhën tonë të mirë dhe në praktikë", vazhdoi presidenti.

Duke vënë në dukje arritjet rajonale në terroristëve luftimin, dhe në veçanti ISIS-in dhe  Frontin al-Nusra Front, tha presidenti, "Sot, ka më shumë siguri në Siri, por ka ende shumë probleme. Të gjithë ne jemi duke u përpjekur të bëjmë është rivendosja e plotë e sigurisë në Siri në mënyrë që refugjatët sirianë të mund të kthehen në vendin e tyre ".

Dr. Hassan Rouhani theksoi  terrorizmin tekfirist si rreziku më i madh në fytyrën e paqësore të Islamit, dhe tha, "Krimet e ISIS-it 'nuk janë vetëm duke vrarë njerëz. Terroristët e ISIS-it nuk janë vetëm shtypja e popullit, rajonit  nga veprimet e tyre, por ata gjithashtu kanë pre koka e besimtarëve muslimanë. "

Kryetari, Dr. Hassan Rouhani ka thënë:

"E ardhmja e Sirisë duhet të përcaktohet nga sirijanët dhe me vota të popullit ", duke shtuar se roli i Iranit në dëbimin e grupeve terroriste nga Siria ka qenë shumë i rëndësishëm.Burimi : President.ir