Tensionet shpërthyen ndërsa izraelitët goditnin besimtarët muslimanë në Xhaminë el-Aksa

Publikuar në Shta. 14, 2018, 11:25 p.m.

Tensioni  u shkallëzua në Jeruzalemin e okupuar të enjten pasi dhjetra banorë izraelitë hynë në Xhaminë el-Aksa dhe policët sulmuan besimtarët paqësorë muslimanë.

Shefi i marrëdhënieve me publikun në Departamentin Islamik të Vakfit , Firas al-Dabes, tha se tensioni shpërtheu pak pasi izraelitët ekstremistë u shfaqën në këtë vend dhe kryen vepra antifetare.

Policia izraelite sulmuan rojet dhe besimtarët muslimanë në sheshet e Xhamisë të Shenjtë.

Policët izraelitë mbyllën portën Maghareb pasi 142 kolonët sulmuan vendin gjatë namazit të sabahut. Dhjetëra të tjerë janë paraqitur për të ndotur vendin pas namazit në mesditë.

Vetëm në muajin gusht, rreth 2,400 banorë izraelitë sulmuan Xhaminë El-Aksa të Jeruzalemit - vendi i tretë më i shenjtë në Islam.Burimi : The Palestinian Information Center