Qindra sirianë të zhvendosur kthehen nga Libani

Publikuar në Shta. 12, 2018, 7:48 p.m.

Qindra sirianë të zhvendosur të dielën u kthyen nga Libani në Siri nëpërmjet vendkalimeve kufitare të al-Dabbosyia dhe Jdeidet Yabous në Damask dhe rrethin e Homsit.

Korrespondentët  e Agjencisë së Lajmeve ‘Sana’ në vendkalimet kufitare thanë  se një numër i autobusëve që transportojnë dhjetëra familje të zhvendosura për shkak të terrorizmit po kthehen  në shtëpitë e tyre në rrethin e Damaskut  nëpërmjet vendkalimeve kufitare të al-Dabbosyia dhe Jdeidet Yabous pasi  Ushtrisë Arabe të Sirisë i kishte siguruar fshatrat .

Korrespondentët treguar se autoritetet përkatëse i kanë  marrë të gjitha masat e nevojshme në pikat kufitare për të marrë qindra sirianë të shpërngulur nga Libani që kthehen në fshatrat dhe qytetet e tyre pas çlirimit të tyre nga terroristër prej Ushtrisë Arabe të Sirisë.

Të kthyerit shprehën gëzimin e tyre që po kthehen në shtëpitë e tyre pasi u detyruan të iknin për shkak të veprimeve kriminale të grupeve terroriste.

Më 4 shtator 2018, qindra sirianë të zhvendosur u kthyen nga Libani në zonat e tyre në Damask, Homs, Hama dhe fshatërat përmes vendkalimeve al-Dabbosyia dhe Jdeidet Yabous.Burimi : SANA