Irani, Rusia diskutojnë luftën kundër terrorizmit

Publikuar në Shta. 8, 2018, 4:45 p.m.

Zyrtarë të lartë iranianë dhe rusë të martën kanë eksploruar rrugët për bashkëpunim në fusha të ndryshme, në veçanti luftimin e terrorizmit.

Gjatë takimit, vizita e zëvendës ministrit të Jashtëm të Iranit për Çështjet Ligjore Ghulam Hussein Dehkani dhe Zëvendësministri i Jashtëm i Rusisë Sergej  Vershinin dënuan njëanshmërinë në botë.

Të dy zyrtarët theksuan se kundërshtimi i sanksioneve unilaterale kundër të gjitha shteteve anëtare të OKB-së  është i nevojshëm për ruajtjen e sigurisë në botë.

Dehkani dhe Vershinin theksuan se kriza rajonale duhet të zgjidhet përmes mjeteve politike dhe nën mbikëqyrjen e OKB-së dhe organizmave të tjerë ndërkombëtarë.

Dehkani, i cili udhëtoi për në Rusi për të marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare mbi kontrabandën ilegale të armëve ndaj terroristëve, përfundoi udhëtimin e tij të martën.Burimi : IRNA