Prania e Delegacionit Kur'anor në Haxh ndihmon për të shpërndarë mitet kundër Iranit

Publikuar në Gus. 9, 2018, 7:55 a.m.

Një aktivist iranian veteran i Kur'anit tha se dërgimi i Karvanit Kur’anor të Iranit, i njohur si Karvani  i Dritës, në Haxh ndihmon për të shpërndarë mitet kundër Iranit.

Duke folur për IQNA, Muhammed Hussein Sabzali vuri në dukje se në disa vende arabe, gënjeshtra është përhapur që iranianët nuk i kushtojnë vëmendje Kur'anit.

Dërgimi i Karvanit Kur'anor në Haxh, ku myslimanët nga e gjithë bota mblidhen çdo vit ndihmojnë për të larguar këtë mit dhe për t’i përkujtuar të tjerëve se Irani Islamik i kushton rëndësi të veçantë veprimtarive Kur'anore dhe Kur'anit, tha ai.

Muhammed H. Sabzali shtoi se programet Kur'anore të Karvanit të Dritës  në Vendin e Shenjtë janë më efektive në informimin e muslimanëve rreth rëndësisë së Kur'anit midis muslimanëve shiitë dhe iranianëve që mbanin leksione dhe hytbe .

Çdo vit, miliona muslimanë nga e gjithë bota mblidhen në qytetin e shenjtë të Mekës për Haxhin vjetor.

Irani gjithashtu dërgon haxhijë,  si dhe një grup aktivistësh të Kur'anit, të njohur si Delegacioni i Dritës i Haxhit.

Ata janë përzgjedhur si këndues të Kur'anit, hafizë të Kur’anit  dhe grupet Tawashih, Ilahi Fetare të dërguara në Arabinë Saudite gjatë haxhit çdo vit për të kryer programin Kur'anor në qytetet e shenjta të Mekës dhe Medinës.

Anëtarët e delegacionit mbajnë shfaqje të ndryshme Kur'anore dhe fetare, duke përfshirë sesione të këndimit të Kur'anit për haxhijtë.Burimi : IQNA