Xhamia e Mulla Ismailit

Publikuar në Gus. 8, 2018, 12:19 a.m.

Xhamia e Mulla Ismailit është një nga xhamitë më të mëdha në provincën Jazd, e ndërtuar nga  Mulla Muhammed Ismail Akdai" në shekullin e 19-të.

Dekorimi është i kufizuar në llaç dhe tulla me hark të shoqëruar nga disa pllaka.

Pragu është prej tullave, midis xhamisë dhe shkollës, është zbukuruar nga "Kar-Bandi". Kupola e xhamisë është me një shtresë dhe pa ndonjë dekorim të jashtëm.

Hapësira e saj prej 15.6 metra është e ngjashme me atë të portikut të saj. Kjo karakteristikë është unike në arkitekturën iraniane të xhamisë. 

Xhamia e Mulla Ismailit është vendi më i mirë për t'u çliruar nga të gjitha dertet. Kjo xhami është e vetmja e këtij lloji. Duhet, është e nevojshme të kjo xhami.

Kjo xhami, së bashku me Xhaminë Rig, përbëjnë një palë të mrekullueshme që  është mirë të quhet "Lajmëtarët e Paqes".Burimi : Iran Gazette