Irani është shteti i 13-të më i fuqishëm në botë

Publikuar në Korrik 12, 2018, 12:35 a.m.

Në një raport të publikuar nga revista e lajmeve US News and World Report, Irani renditet si shteti i 13-të më i fuqishëm në botë.

Për nga pikëpamja e fuqisë ekonomike, politike dhe ushtarake, revista amerikane e lajmeve US News and World Report ka rënditur Iranin si vendin e 13-të më të fuqishëm në mesin e vendeve aziatike dhe evropiane.

Në këtë raport, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Kina, Gjermania dhe Anglia u rënditën në 5-shen e parë. Në listën në të cilën Irani ka vendin e 13-të, në 25 vendet e para u rënditën shtetet si Turqia, India, Austria, Italia, Katari, Holanda, Pakistani, Spanja dhe Egjipti.Burimi : Tasnim New Agency