Uganda organizon 'Konferencën Ndërkombëtare ‘Pejgamberi i Mëshirës'

Publikuar në Korrik 12, 2018, 12:25 a.m.

Një konferencë ndërkombëtare e titulluar "Profeti i Mëshirës" do të organizohet më 30 gusht në Ugandë.

Sipas Organizatës për Kulturë dhe Marrëdhënie Islame, programi do të organizohet  nga  Këshilli i Lartë Musliman i Ugandës  (UMSC).

Jeta dhe Sunneti e  Pejgamberit të Shenjtë (a.s.) si një model për jetën e sotme, bashkëjetesës paqësore në mesin e ndjekësve të feve të ndryshme, bazuar në mësimet e Profetit të Shenjtë, Unitetit mes muslimanëve dhe të Kur’anit dhe Sunetit, si dhe Shmangien e dhunës dhe luftimin e ekstremizmit dhe Jeta e Profetit të Mëshirës janë ndër temat e konferencës.

Data 1 korrik 2018  është afati i fundit për dorëzimin rezymesë të  kumtesave . Kurse kumtesat e plota duhet të dërgohen deri më 9 gusht.

Kumtesat më të mira do të shpërblehen në ceremoninë e mbylljes së konferencës, ku do të  marrin pjesë Myftiu Ugandës dhe Ministrit të Kulturës, si dhe disa zyrtarë të tjerë të Ugandës.

Këshilli i Organizativ i Konferencës përbëhet nga katër anëtarë të UMSC, një anëtar i të UBC dhe katër anëtarë të Qendrës Kulturore Iraniane në Ugandë.Burimi : IQNA